Aktuális

Lerántotta a leplet az UFO-kutatási programjáról a Pentagon

Eddig nem voltak hajlandók beismerni, hogy egyáltalán van ilyen.

A Pentagon szóvivője, Christopher Sherwood elismerte, hogy az amerikai védelmi minisztériumnak éveken keresztül volt egy UFO-kutatási programja. A New York Post című lapnak küldött közleményében erősítette meg, hogy az amerikai kormányzatnak valóban volt titkosított UFO-programja vagy ahogyan fogalmazott: „azonosítatlan légi jelenségek” vizsgálatait célzó programja.

A programot 2012-be ugyan lezárták, de a szóvivő szerint a minisztérium változatlanul vizsgálódik, ha azonosítatlan repülő tárgyakról vagy idegen űrjárművekről érkezik bejelentés. Ennek célja az Egyesült Államok védelme, valamint az Egyesült Államok ellenfeleitől érkező esetleges támadások elhárítása.

Az őszinte beismerés sokakat meglepett. Az amerikai minisztérium korábbi közleményei csupán homályosan, kétértelműen fogalmaztak, és azt engedték sejtetni, hogy amit a közvélemény UFO-kutatásként emlegetett, az nem volt más, mint egyszerűen az új típusú repülőgépek, rakéták, drónok miatti aggodalomból eredő kutatás.

A Pentagon UFO-kutató programjáról a nyilvánosság előtt először 2017-ben esett szó, amikor maga a Pentagon hozott nyilvánosságra egy 33 másodperces videót, amelyen az amerikai légierő két vadászgépe egy beazonosítatlan tárgyat vett üldözőbe a kaliforniai San Diego partjainál, még 2004-ben.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top