Aktuális

Zivatarok, jégeső: jövő héten se látjuk sokat a napot

Jó hírünk van azoknak, akik még nem unják az esőt: jövő héten is jócskán kapunk belőle.
időjárás eső ónos eső

Úgy néz ki, a szép napsütéses tavaszról idén maximum csak álmodhatunk, azután ugyanis, hogy az elmúlt héten szinte egész végig esett az eső, a meteorológusok a jövő hétre is esőt, zivatarokat jósolnak. Sőt! Az ország bizonyos részein még a jégeső sem kizárható.

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint hétfőn főleg hajnalban és este fordul elő majd többfelé zápor, zivatar. A délnyugati szél megerősödik, a zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Cserébe legalább nem lesz hideg: a legmagasabb hőmérséklet hétfőn 19 és 25 fok között lesz.

A folytatásban gomolyfelhős idő várható, szórványosan újabb záporokkal, helyenként zivatarokkal. A délnyugati szél továbbra is erős marad, és gyengül a nappali felmelegedés: a legmagasabb hőmérséklet már csak 20 fok körül várható.

Az időjárás csütörtökön és pénteken válik kicsit megengedőbbé: a hét második felében ugyanis csökken a felhőzet, és bár a sok napsütést gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják meg, csapadék egyáltalán nem várható. A levegő is melegszik majd: 23 és 26 fok lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top