Aktuális

Elpusztult öt gólyafióka, elszabadultak az indulatok

A madármentők szerint ha a területileg illetékes nemzeti park is segít, meg lehetett volna menteni a bekamerázott fészekben megfulladt fiókák életét. Felháborodott Facebook-posztban számoltak be az esetről.

A hideg és a tartós esőzések miatt elpusztult öt gólyafióka egy bekamerázott bogyiszlói fészekben – írják Facebook-oldalukon a madármentők. A Fióka- és Madármentés dömsödi telephelyének önkéntesei azt írják, több elkeseredett telefont is kaptak, amelyben azt kérték tőlük, hogy mentsék meg a kis gólyák életét – de hiába, a területileg illetékes nemzeti park vezetői ugyanis nem voltak hajlandóak érdemben együttműködni velük.

Képünk illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

A madármentők egyik önkéntese felháborodott hangú bejegyzésében azt írja, így is elkezdték szervezni a mentést, de közben azért megpróbálták felhívni a nemzeti park illetékeseit is, hogy ha segítséget nem is, legalább jóváhagyást kapjanak az akcióra.

Hosszas telefonálgatás után végül el is érték az igazgatót, aki némi huzavona után végül „elvi beleegyezését” adta a mentéshez. Igen ám, csakhogy sajnos már későn – mire a madármentők átverekedték magukat a hivatali útvesztőn, az összes fióka elpusztult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top