Aktuális

Rossz hír: hétvégéig biztosan marad a cudar idő

Csütörtökig őszies marad az időjárás, a hét utolsó napjain viszont kevesebb esőre, magasabb hőmérsékletre van kilátás.

Szerdán délelőtt még sokfelé számíthatunk esőre, de délután kelet felől lassan megszűnik a csapadék, a Tiszántúlon az ég is kiderülhet – jelenti az Időkép. Egy-egy zápor, zivatar legfeljebb északkeleten várható. A hőmérséklet is eszerint alakul: míg nyugaton sok helyen a 10 fokot sem éri el a maximum, keleten 14-20 fokra számíthatunk. Élénk, erős, nyugaton és északnyugaton viharos lehet a szél.

Fotó: MTI/EPA/Sven Hoppe

Csütörtök reggelre már csak a nyugati határ közelében szemerkélhet az eső, sokfelé párás, ködös idővel indul a nap. Délelőttől egyre kevesebb helyen számíthatunk csapadékra, délután már csak északkeleten és az Alpokalján várható kisebb eső, zápor. Északnyugaton továbbra is erős lehet a szél. A csúcshőmérséklet 13 és 22 fok között alakul, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, keleten–északkeleten a magasabb értékeket.

Pénteken reggel északon és délnyugaton lehet nagyobb pára, köd. Változóan felhős időre van kilátás, a szél nagyrészt mindenütt gyenge, mérsékelt marad. Csapadék csak elvétve fordulhat elő, legfeljebb gyenge futó záporok, egy-egy jelentéktelen zivatar alakulhat ki. A hűvös reggel után gyorsan melegszik az idő, délután 17-24 fokos maximumokat mérhetünk.

Szombaton a változóan napos-felhős időben csak szórványosan fordulhat elő futó zápor, zivatar. Északnyugaton időnként feltámadhat a délies szél. Tovább emelkednek a csúcshőmérsékletek, 20-26 fokra van kilátás.

Vasárnap még melegebb lesz az idő, de többfelé számíthatunk lokális záporokra, zivatarokra is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top