Aktuális

Csak 3 tantárgy lesz, jegyeket viszont nem osztanak a Prezi-alapító iskolájában

A Prezi-alapító Halácsy Péter iskolája megkapta a működéséhez szükséges engedélyt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elfogadta a Budapest School kerettantervét. Így szeptembertől már igazi iskolaként működhet a Prezi alapítója, Halácsy Péter által létrehozott intézmény – írja az Index. Korábban mi is bemutattuk Halácsy terveit, a Budapest School eddig azonban csak óvodaként és kis létszámú magániskolák hálózataként működött.

Halácsy Péter (fotó: Kováts Dániel / NLC)

A tervek szerint az iskolában összesen három, integrált tantárgy lesz, amelyekre inkább a „teendők listájaként” tekintenek, és sokféle tanórára adnak lehetőséget. 

  • A STEM nevű tárgy a világ megértését és leírását segíti, hogy a tudomány és technológia mindenki számára hasznos eszközzé válhasson.
  • A KULT tantárgyon keresztül az emberi kultúrák nyelveiről, művészi kifejezési módjairól, múltjáról és jelenéről tanulnak.
  • A Harmónia nevű tantárgy a diákokat az önmagukhoz, társaikhoz és a környezetükhöz való kapcsolódás útján kíséri, hogy testi lelki-egyensúlyban éljenek a világban.

A tanévek során készített munkáikból a diákok portfóliót építenek, amely alapján továbbmehetnek a következő évfolyamra. A diákok 12 éven át nem kapnak jegyeket, csak akkor, amikor elmennek az iskolából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top