Aktuális

Érettségi botrány: Békéscsabán 28-an nem vizsgázhattak

A diákok megjelentek a kijelölt iskolában, ahol azonban közölték velük, hogy nem érettségizhetnek.

28 diákot nem engedtek érettségizni Békéscsabán. Előbb április 30-án értesítést kaptak a Pannon Oktatási Központ Gimnázium igazgatójától, hogy hol, mikor és milyen tantárgyakból érettségizhetnek. Ezután szombaton, vagyis a hétfői vizsga előtti utolsó pillanatban e-mailben, szintén az igazgatótól jött egy határozat, miszerint mégsem érettségizhetnek – mondták el a diákok a Ripostnak.

Ők az OPERANDO felnőttképzéssel foglalkozó magániskola diákjai, magántanulóként jelentkeztek érettségire a kijelölt gimnáziumba. Csakhogy iskolájuk működési engedélyét időközben visszavonták, még tavaly októberben.  Ám az intézmény ezután nemcsak jegyeket adott, hanem még decemberben is hivatalos leveleket írt a diákoknak.

Becsaptak, megvezettek. Jóhiszeműségem és jó szándékom miatt szörnyen kellemetlen helyzetbe kerültem. Az ügyben az oktatási hivatal segítségét kértem, s tervezem, hogy a rendőrséghez fordulok a történtek miatt” – nyilatkozta a Pannon Oktatási Központ Gimnázium igazgatója, aki azt mondja, előbb rendben átvette az érettségire készülő diákokat az OPERANDÓ-tól, csak utána kapta meg a határozatot, hogy az iskolának már nem volt működési engedélye.

Az OPERANDO igazgatója nem válaszolt a Ripost megkeresésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top