Aktuális

Jeruzsálemről neveztek el egy parkot Budapesten

A Lánchíd közelében lévő területet vasárnaptól Jeruzsálem parknak hívják.

Jeruzsálem parknak nevezték el Budapest I. kerületében a Clark Ádám tér–Lánchíd utca–Friedrich Born rakpart által határolt területet.

A névadó ünnepségen vasárnap Tarlós István főpolgármester azt mondta: Budapest talán legfontosabb jelképe, a Lánchíd közelsége szimbolikus jelentőségű, és a hely fontosságáról tanúskodik. A magyar főváros egyébként éppen Izrael fennállásának 70. évfordulóján, 2018-ban határozta el, hogy közteret nevez el a zsidó állam ősi fővárosáról.

Tarlós István főpolgármester (b), Cipi Hotoveli izraeli külügyminiszter-helyettes (b2) és Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke a Jeruzsálem park névadó ünnepségén a főváros I. kerületében 2019. május 5-én. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Cipi Hotoveli izraeli külügyminiszter-helyettes a Jeruzsálem park létrejöttét mérföldkőnek nevezte a két ország kapcsolatában. Megjegyezte, hogy „ismét fontos lépést” tettek afelé, hogy „a magyar követség Jeruzsálembe költözzön”.

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke kiemelte: a névadó ünnepség nem csak a zsidó közösség tagjaink fontos, hiszen Jeruzsálem a zsidóság és a kereszténység bölcsője is. Kitért arra is, hogy Budapest Kelet-Közép-Európa utolsó jelentős lélekszámú zsidó közösségének békés otthona.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top