Aktuális

Megkergült az időjárás: havazás, fagy várható

A magasabb hegyeken havas eső, hó is előfordulhat, hajnalban pedig talajmenti fagy is lehet.

Hétfőn is marad a szomorkás, esős idő, az ország nagy területén várható 5-15 milliméter csapadék. Lokálisan, legnagyobb eséllyel az Alföldön még ennél is több hullhat. A nap második felében aztán megszűnik a csapadék – írja előrejelzésében a meteorológiai szolgálat.

A magasabb hegyeken a csapadék időszakosan átválthat havas esőre, a csúcsokon akár hóra is. Erre leginkább a a Bakony tetején, az Északi-középhegység 700-800 méter fölötti részein, illetve a Mecsekben van esély.

Ha ez még nem lenne elég, több megyére figyelmeztetést adtak ki a viharos szél miatt:

A Dunántúl északnyugati, nyugati tájain és északkeleten (Zemplén, Bodrogköz térségében) gyakran viharos, 60-75 kilométer/órás széllökések lehetnek. Estére a legtöbb helyen 60 kilométer/óra alá mérséklődik a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű hétfőn. Késő estére 4 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden reggelre mindenhol megszűnik a csapadék, de a keleti megyékben még borult marad az ég. Hajnalra 2 és 7 fok közé hűl le a levegő, a talaj menti fagy sem kizárt. Napközben már nem várható csapadék, felhőátvonulásokra lehet számítani több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél megélénkül, főként a Dunántúlon és északkeleten megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

Szerdán napközben csapadék nem lesz, de estefelé a Nyugat-Dunántúlon már eleredhet az eső. A déli szél megélénkül, délután, estefelé a Kisalföld térségében megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és 6 fok között alakul, de helyenként gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top