Aktuális

Bedurvul az időjárás: jégesővel, zivatarral, viharos széllel jön a lehűlés

Hamarosan véget ér a nyárias meleg, a meteorológia 7 megyére adott ki figyelmeztetést a zivatarok miatt.

Pénteken még kimondottan nyárias lesz az időjárás, a hőmérséklet szinte mindenhol 25 fok felett alakul az országban, de néhol elérheti a 30 fokot is. Késő délutántól azonban már gyülekeznek a felhők, záporok, zivatarok várhatók – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Késő délután legjobb eséllyel a Dunántúl délnyugati és középső részein alakulhatnak ki – akár heves – zivatarok. Este, majd éjszaka a csapadék folyamatosan az ország középső harmada, illetve a keleti országrész felé vonul.

A zivatarokat akár 80-90 kilométer/órás, viharos szél, jégeső és jelentős csapadék kísérheti. A meteorológia figyelmeztetést is kiadott 7 megyére:

Szombaton erősen felhős lesz az ég, szeles, borús idő várható. Eső, zápor a nap első felében még előfordulhat, de utána fokozatosan megszűnik, délután legfeljebb futó záporok lehetnek. A hőmérséklet visszaesik, 15-22 fok között várható.

Vasárnap is felhős marad az idő, de jóval kevesebb csapadékra van kilátás. Csak elszórtan lehetnek záporok, azok is inkább estefelé. A szél többfelé megerősödik, főleg a nyugati országrészben viharos erejű lehet. A lehűlés tovább folytatódik, 15-20 fok lesz a hőmérséklet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top