Aktuális

10 percig halott volt – elmesélte, mit látott

Kijózanító sorok következnek.

Az interneten mindenre választ kaphatunk. Még az emberiség legrégebbi megoldatlan filozófiai dilemmáira is – persze ezeket érdemes fenntartással kezelni. Egy Reddit-felhasználó ezúttal a saját válaszát írta meg arra a kérdésre, hogy mi van a halál után. Egyenesen a mennybe kerülünk? Vakító fehér fény? Találkozás a szeretteinkkel? Újjászületés? Ő csak tudja, hiszen 10 percig volt a klinikai halál állapotában.

A u/luongscrim nevű Reddit-felhasználó válasza egészen kijózanító. Hogy mi van a halál után? Röviden: semmi. „Nem volt(ak) Isten(ek), szellemek, elhalt szeretteink, emlékek, gondolatok, még feketeség sem. Csak a semmi. Nem jó kifejezés, hogy átéltem a semmivel való találkozást, mert olyan, mintha meg sem történt volna. Egy pillanatban még magamnál voltam, aztán nem. Aztán megint magamnál voltam.” A túlélő azt is megjegyezte, hogy olyan, mintha egy jelenetet kivágtak volna a filmből.  

A felhasználónak arra is van egy ötlete, hogy miért éppen ezt tapasztalta. „Szerintem nem álltam készen arra, hogy megtapasztaljam a túlvilágot. Vagy az emberi elme képtelen megérteni, hogy mi jön ezután. Vagy talán csak azért gondolom ezt, mert muszáj, ha folytatni akarom az életemet.”

A 21 éves férfi a kérdésekre elmondta, hogy azóta máshogy tekint a világra, elgondolkodott az életről, a szeretetről, a halálról és saját magáról is. Már látja, hogy mi az, ami tényleg számít, és mindennap azon dolgozik, hogy megbecsülje ezeket a dolgokat.

(via Unilad)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top