Aktuális

Féltékenység Gödöllőn: életveszélyes autós üldözésbe keveredtek a rokonok

Rokonát, egyben haragosát üldözte autóval egy gödöllői férfi. Szerelmi háromszög áll az ügy hátterében.

Aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki személygépkocsijával üldözte a haragosát Gödöllőn. A hajsza közben a sértett járműve egy árokba sodródott és felborult, a sértett férfi életveszélyesen megsérült – olvasható az ügyészség honlapján.

A bűnügy vádlottja és a sértett két gödöllői férfi, egymás rokonai. Egy szerelmi háromszög miatt 2017 februárjában megromlott közöttük a kapcsolat. Ettől kezdődően a vádlott telefonon és interneten gyakran megfenyegette a sértettet, és azt követelte tőle, hogy több millió forintot fizessen neki kártérítésként. Mivel a sértett nem fizetett, a vádlott többször megfenyegette, hogy megöli.

2017 szeptemberében a sértett Gödöllőn egy személygépkocsival közlekedve ügyeket intézett. Ugyanebben az időben a vádlott szintén autóval haladt a városban. Amikor a vádlott észrevette a sértettet, üldözőbe vette. A hajsza során mindkét jármű 90-100 km/h sebességgel haladt Gödöllő belterületén. A Szabadság úton a vádlott utolérte a sértett autóját. A záróvonalon balra áthaladva a személygépkocsijával a sértett autója bal hátsó sarkának ütközött.

A sértett járműve az ütközést követően megpördült, az út melletti árokba fordult, és a tetejére állt.

iStock

Az ütközés következtében a sértett kiesett az ülésből, eszméletét vesztette. Egy járókelő értesítette a mentőket és a rendőrséget. A sértett férfit a mentők életveszélyes állapotban szállították a kórházba, ahol életmentő műtétet végeztek el rajta.

A baleset után a vádlott továbbhajtott, nem győződött meg arról, hogy a haragosa megsérült-e. Egy házhoz ment, ahol az autója rendszámát leszerelték, majd elszökött. A nyomozó hatóság elfogatóparancsot bocsátott ki vele szemben, azonban a férfi másnap jelentkezett a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top