Aktuális

Megrázó fotók a Srí Lanka-i robbantásokról – frissítve

A Srí Lanka-i merényletsorozatnak katolikus hívők és a turisták lehettek a célpontjai. Az ország egyik fő bevételi forrása, a turizmus egy ilyen eseménysorozat után jelentősen visszaeshet. Vasárnap délutánra 200 fölé emelkedett a halálos áldozatok száma.

Három katolikus templomot és három szállodát ért szinte egy időben robbantásos támadás húsvétvasárnap délelőtt Srí Lankán, olyan helyeken, ahol turisták is nagy számban megfordulnak. Legkevesebb 156 ember meghalt, további több mint 400-an pedig megsebesültek. Friss jelentések szerint a halálos áldozatok között legkevesebb 35 külföldi van.

Négy támadás a fővárosban, Colombóban történt: három luxusszállodában és a jelentős, Szent Antalról elnevezett katolikus templomban követték el őket. A colombói áldozatok száma legkevesebb 45.

MTI/AP/Hiru TV

 

MTI/AP/Eranga Jayawardena

A két vidéki robbantás a fővárostól 30 kilométerrel északra lévő Negombo város Katuvapitijai Szent Sebestyén-templomában, illetve a 250 kilométerrel keletre lévő Batticsaola város egyik templomában történt. 

Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett elkövetőként.

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint jól átgondolt, megszervezett támadássorozatot követtek el Srí Lankán, és lehet, hogy még nincs vége. Úgy véli, a vasárnapi támadássorozat elkövetői feltehetően tamil vagy szingaléz terroristák lehettek, ebben az országban a muszlimok inkább áldozatok szoktak lenni. A szakember szerint előbb-utóbb egy szervezet vállalni fogja a cselekményeket, ami azért lehet kedvező fejlemény, mert azután már nem várható újabb merénylet. Gyarmati a támadások kapcsán kiemelte: Srí Lanka egyik fő bevételi forrása a turizmus, ami egy ilyen eseménysorozat után visszaeshet.

UPDATE (15:36): 207-re emelkedett a robbantásokban meghaltak száma Srí Lankán. A halottak közt holland, kínai, török és portugál állampolgár is van. Rendőrségi források újabb közlése szerint a sebesültek száma 450-re nőtt.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI/AP/Eranga Jayawardena

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top