Aktuális

Horror a vízben: piranhákat találtak egy észak-angliai tóban

A helyieknek feltűnt, hogy elkezdtek eltünedezni a kacsák. A közelben egy népszerű, gyerekek által is gyakran látogatott strand is van.

Két piranhát találtak egy, az észak-angliai Yorkshire megyében lévő tóban – írja a Metro. A megye déli részében lévő Martinwells lakói észrevették, hogy az utóbbi időben egyre kevesebb a hal és a kacsa a tóban – szerintük könnyen lehet, hogy épp a rettegett ragadozóhalak áldozatául estek.

Fotó: Biosphoto / Sylvain Cordier

Az elpusztult piranhák tetemét egy helyi nő találta meg vasárnap. A 32 éves Toni Hooper a családjával sétált a parton; azt mondja, először nem tudta, milyen halakat talált. „Amikor végre rájöttem, hogy piranhák, végigfutott a hátamon a hideg. A tópart nagyon népszerű a családok, kutyasétáltatók és horgászok körében. Mindig sokan vannak itt. Van egy játszótér is a közelben: a gyerekek sokat pancsolnak a vízben, a tinédzserek is ide járnak úszni” – mondja a nő.

Fotó: Europress

A lap által megkérdezett szakértő szerint valószínű, hogy egy hobbiakvarista engedhette el a tóban a veszélyes halakat. „Nyilvánvalóan nem jó ötlet egy tóban elengedni a halakat, hiszen könnyen invazívvá válhatnak – mondja Helen Thompson. – Ettől függetlenül nem hiszem, hogy a piranhák a felelősek a kacsák és a halak eltűnéséért: ezek trópusi halak, nem valószínű, hogy sokáig bírták volna a 10 foknál alacsonyabb hőmérsékletű vízben.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top