Aktuális

Alaposan eltévedt egy orosz jegesmedve

A Greenpeace szakértője szerint az állat legalább 700 kilométerre kóborolt el csukcsföldi lakóhelyétől.

Az oroszországi Tyilicski lakóit szerdán szokatlan látvány fogadta: egy elcsigázott jegesmedve kószált a falu körül – írja az AP híre alapján a 444.hu.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Vlagyimir Csuprov, az orosz Greenpeace szakértője a hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, a medve a Kamcsatkától északra lévő Csukcsföldről érkezhetett, így jó hétszáz kilométerre elkóborolhatott a lakóhelyétől.

A jegesmedvék általában nehezen tévednek el, de ha jégtáblán sodródnak, elveszíthetik tájékozódási képességüket. Ezenkívül a sarki jégtáblák visszahúzódása is csökkenti az életterüket, így az állatok kénytelenek egyre messzebb vándorolni, hogy élelmet keressenek maguknak.

Tyilicski lakói szerint a medve annyira kimerült volt, hogy jelét sem mutatta agressziónak, így könnyedén megetethették hallal. A kamcsatkai hatóságok már tervezik az állat hazaszállítását: először elkábítanák, aztán helikopterrel vinnék vissza északra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top