nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Újra kordonok közé szorítanák a Pride-ot

Újra kordonok közé szorítanák a Pride-ot

A szervezők azt szeretnék, hogy minél nyitottabb legyen a felvonulás, de a rendőrség kordont állítana az útvonal mentén.
Suhajda Zoltán
Suhajda Zoltán
f Ajánlom

A rendőrség újra kordont akar húzni a pride felvonulás köré, annak ellenére, hogy évről évre egyre többen vesznek részt rajta, és mi egyre profibban biztosítjuk. A rendőrségi határozatot a TASZ segítségével megtámadtuk, most a Fővárosi Törvényszék döntésére várunk

– jelentették be a Facebookon a Pride szervezői.

A Mércéhez eljuttatott közleményben a szervezők azt írják, hogy 2017-ben – igaz, egy utolsó pillanatban hozott szervezői szabálysértés hatására – részben kordonok nélkül vonultak végig a városon a Pride résztvevői. 2018-ban pedig első alkalommal tényleg szabad volt a felvonulás: bárki, bárhol csatlakozhatott a menethez.

A szervezők ezek után idén is úgy vágtak bele a rendőrséggel való egyeztetésekbe, mint az elmúlt években. Szerették volna, hogy legalább annyira nyitott vagy még nyitottabb legyen a Pride, mint korábban.

Szerintük ha szükség is van kordonokra, akkor ne a felvonulókat zárják el a külvilágtól, hanem az ellentüntetőket tartsák biztonságos távolságban.

(Kiemelt kép: Neményi Márton)

Megosztás Facebookon