Aktuális

Újra kordonok közé szorítanák a Pride-ot

A szervezők azt szeretnék, hogy minél nyitottabb legyen a felvonulás, de a rendőrség kordont állítana az útvonal mentén.

A rendőrség újra kordont akar húzni a pride felvonulás köré, annak ellenére, hogy évről évre egyre többen vesznek részt rajta, és mi egyre profibban biztosítjuk. A rendőrségi határozatot a TASZ segítségével megtámadtuk, most a Fővárosi Törvényszék döntésére várunk

– jelentették be a Facebookon a Pride szervezői.

A Mércéhez eljuttatott közleményben a szervezők azt írják, hogy 2017-ben – igaz, egy utolsó pillanatban hozott szervezői szabálysértés hatására – részben kordonok nélkül vonultak végig a városon a Pride résztvevői. 2018-ban pedig első alkalommal tényleg szabad volt a felvonulás: bárki, bárhol csatlakozhatott a menethez.

A szervezők ezek után idén is úgy vágtak bele a rendőrséggel való egyeztetésekbe, mint az elmúlt években. Szerették volna, hogy legalább annyira nyitott vagy még nyitottabb legyen a Pride, mint korábban.

Szerintük ha szükség is van kordonokra, akkor ne a felvonulókat zárják el a külvilágtól, hanem az ellentüntetőket tartsák biztonságos távolságban.

(Kiemelt kép: Neményi Márton)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top