Aktuális

Ceglédi gyerekmolesztálás: fél év után sem hallgatták ki a kislányt

A rendőrség azzal gyanúsítja az édesapát, hogy október elején megerőszakolta négyéves kislányát. Ügyvédje szerint nem áll meg a vád.

Meghosszabbították annak a Cegléden élő romániai férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy október elején megerőszakolta négyéves kislányát – közölte a 24.hu megkeresésére Surdy Miklós, a férfi ügyvédje. A jogász hozzátette: védencével fellebbeztek a döntés ellen.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

„Még mindig nem készült el a pszichológusi szakvélemény. Csak az az előzetes pszichológusi szakvélemény van kész, ami alapján elrendelték ügyfelem letartóztatását. Azaz még mindig nem hallgatták ki a kislányt” – jelentette ki Surdy.

Az ügyvéd hangsúlyozta: az apa továbbra is kitart amellett, hogy nem követte el a bűncselekményt. Mint mondta, eddig egyetlen olyan tárgyi bizonyíték sincs, ami alátámasztaná, hogy védence bűnös.

„Az igazságügyi nőgyógyász szakértői vélemény szerint tévedett az az orvos, aki azt állította, hogy a kislány szexuális erőszak áldozata lett. A kislány ugyanis szűz a szakértői vélemény szerint” – húzta alá.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, rendőrség tavaly októberben szexuális erőszak gyanúja miatt indított nyomozást  ismeretlen tettes ellen. A kislányt megműtötték, a gyámhatóság pedig azonnal kiemelte a családból a kisebbik gyereket, mindketten nevelőszülőkhöz kerültek. A gyerekek azóta is nevelőszülőknél vannak, de az anyukának engedélyezték, hogy havonta egyszer láthassa őket.

A 24.hu mekereste a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy miért húzódik ilyen sokáig a kislány kihallgatása. András Tamás szóvivő a nyomozási cselekményekről nem nyilatkozott, de annyit elmondott, hogy nem bővült a gyanúsítottak köre: továbbra is a kislány édesapja ellen folyik eljárás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top