Aktuális

Történelmi siker: aranyéremmel jutott a világelitbe a magyar női hokiválogatott

A válogatott jövőre a világ legjobb csapatai között játszhat.

Történelmi sikert aratott a magyar női jégkorong-válogatott: aranyérmesként végzett a budapesti divízió I/A világbajnokságon, miután – már biztos feljutóként – a szombat esti zárómérkőzésen 2-1-re legyőzte az osztrák együttest.

A dánok norvégok felett aratott délutáni sikere nyomán már az utolsó mérkőzése előtt biztosan az A csoportba jutott a magyar válogatott, amely így felszabadultan lépett jégre.

A Vasas Jégcentrumban 1944 néző követte a meccset, Magyarországon ennyien korábban sosem voltak női jégkorongmérkőzésen. A zárómeccsen végül 2-1-re legyőzték az osztrákokat Gasparics Fanni és Német Bernadett góljaival, előbbi a torna legeredményesebb játékosa is lett.

Gasparics Fanni (b) és az osztrák Tamara Grascher a női jégkorong divízió I/A világbajnokság Magyarország–Ausztria-mérkőzésén a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban 2019. április 13-án (MTI/Koszticsák Szilárd)

Szükség volt rá, hogy csapatként játsszunk, és ne két vagy három kulcsjátékostól függjön a teljesítmény. Talán ezt tudtam hozzáadni a válogatotthoz

– mondta a győzelem után az M4 Sportnak a szövetségi kapitány, Pat Cortina. 

A szakembernek ez volt a második komoly sikere magyar kapitányként – a 2008-as szapporói divízió I-es vb-n vezette feljutásig a férfiálogatottat –, de  következő idénytől a német élvonalbeli Grizzlys Wolfsburg vezetőedzője lesz.

Az aranyérmes a magyar válogatott, a női jégkorong divízió I/A világbajnokság Magyarország–Ausztria döntő mérkőzés győztese a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban 2019. április 13-án (MTI/Koszticsák Szilárd)

Hatalmas álom volt a feljutás, nem gondoltuk volna, hogy Magyarország női csapata a világelitben tud játszani. Büszkék lehetünk magunkra.

– mondta csapatkapitány, Kiss-Simon Franciska.

A mostani sikernek köszönhetően a csapat, történetében először, a világ legjobbjai között állhat rajthoz jövőre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top