Aktuális

Felfüggesztettek egy magyar orvost Írországban, mert pénzt fogadott el az egyik betegétől

S. Zsolt több mint 12 500 eurót tett zsebre. Nem ez volt az első botrányos ügye.

Felfüggesztették egy magyar orvos kamarai tagságát Írországban, mert több mint 12 500 eurót fogadott el az egyik betegétől, és ezzel megsértette a szervezet etikai kódexét – írja az Irish Examiner híre alapján a 24.hu.

A bíróság úgy döntött, hogy S. Zsolt egyelőre nem dolgozhat tovább orvosként. A férfi egyébként brit–magyar kettős állampolgár, hivatalosan 2011 óta dolgozott Írországban.

Fotó: Unsplash

S.-nek nem ez volt az első botrányos ügye a szigetországban: 2016-ban hanyag munkavégzés miatt marasztalták el, egy évvel később pedig megtiltották neki, hogy pszichoaktív gyógyszereket írjon fel a betegeinek.

A mostani ügy két éve kezdődött, az őt alkalmazó dublini rendelő kérte a magyar férfi orvosi tevékenységének felfüggesztését. Mint kiderült, a rendelő vezetősége arra kérte S.-t, hogy hivatalos papírokkal igazolja, hogy dolgozhat orvosként az országban, de ő ehelyett inkább felszívódott. Mielőtt lelépett volna, „baráti kölcsönként” pénzt fogadott el egyik idős, súlyosan beteg páciensétől.

S. ügye május elején folytatódik majd a bíróságon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top