Aktuális

Az Operaház 28 énekeséből 15-en afroamerikainak vallották magukat

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója kérte meg az énekeseket, hogy vallják magukat afroamerikainak – írja a 168 Óra.

Magyarországon nincs bőrszín szerinti nyilvántartás, ezért kérte meg az énekeseket Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, hogy vallják magukat afroamerikainak. A dolog apropója pedig onnan ered, hogy az Operaház fehér bőrű énekesekkel adta elő George Gershwin operáját annak ellenére, hogy Ira Gershwin, a zeneszerző öccse és az opera szövegírója úgy végrendelkezett, hogy a darabban csak és kizárólag fekete énekesek léphetnek fel – írja a 168 Óra.

Fotó: Magyar Állami Operaház /Facebook

„Magyarországon nincs bőrszín szerinti nyilvántartás, bűnügyben sincs, személyes adat, és nem tudom megmondani tulajdonképpen a szereposztásról, hogy ez megfelel-e, vagy nem felel meg a feltételnek, ezért inkább megkérdezem tőlük” – indokolta kérését a főigazgató.

(Kiemelt kép: Magyar Állami Operaház/Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top