Aktuális

Nyárias napok jönnek a jövő héten

Bőven húsz fok felett lesz a csúcshőmérséklet a jövő héten, olykor azért zivatarra is számítani kell.

Szombaton, a Tiszántúlon és az ország északi harmadában kora délutánig esőre, záporra számíthatunk, egy-egy zivatar is kialakulhat, majd ezeken a helyeken is megszűnik a csapadék, csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A délkeleti, déli szél élénk, a délkeleti megyékben néhol erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között valószínű, délen lesz a melegebb. Késő estére 7, 13 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

(Fotó: Tumblr)

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható, elszórtan alakul zápor, nagyobb eséllyel délnyugaton és északkeleten. A délkeleti szél helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Hétfőn az ország délnyugati harmadán, felén többnyire felhős, másutt gyengén és közepesen felhős időszakok egyaránt lesznek. Szórványosan, főként az ország délnyugati felén alakulhat ki zápor, néhol zivatar. Az északkeleti, keleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19 és 24 fok között alakul, de délnyugaton néhány fokkal hűvösebb lesz.

Kedden alig lehet panasz az időjárásra,több órás napsütés mellett erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lehetnek az égen. Elszórtan számíthatunk záporra, néhol zivatarra. Az északkeleti, északi szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Szerdán eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd délnyugat felől csökken a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. Az északkeleti szél nyugatira, északnyugatira fordul, és megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top