Aktuális

A víztározóba vetette magát egy elkeseredett nő, horgászó rendőr mentette ki

A Kis-Balaton víztározójánál ugrott a mélybe az asszony. A hős rendőr a víz alatt szabadította ki a nő beakadt ruháját, így tudta a felszínre hozni. Ezzel megmentette az életét.

A Készenléti Rendőrség nagykanizsai határvadász bevetési osztályának járőre szabadidejében horgászni indult a Kis-Balatonra péntek délután, amikor Zalavár külterületén, a települést elhagyva a 7512-es számú út 4. kilométerénél egy nőre lett figyelmes. Az asszony a víztározó északi felén lévő zsiliprendszer korlátján átlépve a vízbe ugrott, az erős sodrás azonnal elnyelte – írja a police.hu.

Az őrmester habozás nélkül utána ugrott. Mivel azonban a nő teste nem bukkant fel, a felszín alatt kereste. Kiderült, hogy a kétségbeesett asszony ruhája beakadt egy vasdarabba, így önerejéből nem is tudott volna kiszabadulni, még ha akart volna sem. Az őrmester sikeresen kiszabadította, és a sokkos állapotban lévő nővel az erős sodrású vízből a partra úszott.

A parton stabil oldalfekvésbe helyezte, majd amikor látta, hogy kicsivel jobban van, a kihűlést elkerülendő az autójába ültette, betakarta a pulóverével és mentőt hívott. A mentőszolgálat munkatársaival egy időben az őrmester szolgálatban lévő zalakarosi kollégái is a helyszínre érkeztek. Míg a mentősök a nőt látták el, a rendőrök kollégájuknak adtak meleg takarót.

A 63 éves asszonyt, aki magánéleti problémái miatt szánta rá magát erre a kétségbeesett lépésre, a mentők kórházba szállították.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top