Aktuális

Kopaszra borotválta feleségét a pakisztáni férj, mert a nő nem akart táncolni neki

„A szolgái előtt tépte le a ruháimat, és vert el” – panaszolta a nő, aki a megaláztatása miatt a nyilvánosságtól kért segítséget.
erőszak családon belüli erőszak bántalmazás

Két nappal az őt ért megaláztatás után a pakisztáni Asma Aziz sokkoló videót töltött fel magáról a közösségi oldalára: a felvételen egyrészt megmutatta kopaszra borotvált fejét, másrészt azokat a zúzódásokat, amiket a kapott verés során szerzett. Asma a videóban őszintén elmondta, a férje nyilvánosan kínozta meg őt azért, mert nem volt hajlandó táncolni neki és azoknak a barátainak, akiket aznap este vendégül látott.

A szolgái előtt tépte le rólam az összes ruhámat. A szolgák előtt, akik a parancsára ezután lefogtak, míg a férjem kopaszra borotválta a fejemet, a hajamat pedig elégette. A ruháim véresek voltak. Ezután a férjem egy csőhöz kötöztetett, majd azzal fenyegetett, hogy ha nem hagyom abba a sírást, anyaszült meztelenül lógat fel a ventilátorra” – mondta Asma könnyek között a videójában.

A Lahoréban élő nő videójában kitért arra is, hiába ment másnap a rendőrségre, hogy panaszt tegyen a férje ellen, a rendőrök egyáltalán nem foglalkoztak az ügyével. Mint mondta, halogatták. Mian Faisalt és segítőjét végül a nő videója nyomán vették őrizetbe a helyi rendőrök, azóta ki is hallgatták a férfit. Faisal tagadja az ellene felhozott vádakat, azt mondta, felesége bedrogozva kezdte el levágni a saját haját, amit ő – szintén drog hatása alatt – csak segített neki befejezni.

Mondanunk sem kell, az eset még így is komoly felháborodást váltott ki az országban. És nem csak ott. A közösségi médián keresztül szinte a világ minden részéről felszólaltak a bántalmazott feleség védelmében, és a családon belüli erőszak ellen. Még a világhírű pakisztáni színész- és énekesnő, Sanam Saeed is posztolt az esettel kapcsolatban.

„Mikor fogjátok végre megérteni, mit jelent az a szó, hogy beleegyezés?” – tette fel a kérdés Saaed, majd hozzátette, azok, akik a nőt hibáztatják a vele történtek miatt, éppúgy tévúton járnak, mint azok, akik a prostituáltat hibáztatják azért, mert megerőszakolták. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top