Aktuális

Hat év börtönt kapott a Szentendrei úti ámokfutó

A férfi 2017-ben okozott balesetet, amelyben ketten haltak meg.

Jogerősen, másodfokon hat év börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki 2017 márciusában két ember életét követelő autóbalesetet okozott. A férfit emellett örökre eltiltották az autóvezetéstől. Az ítélet enyhébb, mint az elsőfokú döntés: akkor hét és fél évet kapott az elkövető.

O. Á. 2017 márciusában ittas állapotban a megengedett 70 kilométer per órás sebesség helyett 165-170 kilométer per órával száguldozott Óbudán. A Szentendrei úton hátulról belerohant egy piros lámpánál, szabályosan várakozó autóba. A másik autóban két fiatal ült, az egyikük Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos. Az ütközéstől az áldozatok autója az előtte húsz méterre lévő irányjelző táblának, majd a mögötte lévő közvilágítási betonoszlopnak csapódott. A két fiatal a helyszínen azonnal meghalt.

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

Az Index tudósítása szerint a vádlott a márciusi tárgyalásán élt az utolsó szó jogával. Bocsánatot kért, és azt is mondta, a szabadságvesztésnél nehezebb lesz az, ami a börtön után vár majd rá a kinti életben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top