Aktuális

Mérgezett kecskéktől lettek betegek

Ismeretlenek megmérgezték a kecskéket, utána a gazda és a szomszédok is rosszul lettek.

Fél év alatt 18 kecskéje pusztult el egy budapesti gazdának. Volt olyan éjszaka, amikor hat döglött állatot talált reggel. A gazda akkor jött rá, hogy mérgezés történt, amikor lovak fájdalomcsillapítójaként használatos granulátumokat talált szétszórva a legelőn, abból ehettek a kecskék.

Ennél is nagyobb baj, hogy mire a mérgezés tényére rájött, a gazda sajtot, tejet és túrót készített az állatok tejéből. A TV2-nek azt mondta, ő maga, a családja és a szomszédai is, akik fogyasztottak a tejtermékekből, rosszulléttel küzdenek. A gazdának a háta és a tarkója fáj, egyik gyerekének rendellenesen magas a fehérvérsejtszáma. Egyik szomszédjának veseelégtelensége van, a másiknak hasmenése lett. Egy kutya is ivott itteni kecsketejet, majd bevérzett a szeme.

A kép illusztráció. Fotó: Ignácz Péter

A rendőrség elutasította a gazda feljelentését, de a Nébih vizsgálata még folyamatban van. A gazda azt mondja, nem adja fel, akár EU-s szervekig is elviszi az ügyét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top