Aktuális

Rengeteg vért adtak a Trónok harca magyar rajongói

Véget ért az #AddAVéredATrónért 10 napos kampánya, amelynek eredményei messze felülmúlták az előzetes várakozásokat.

Óriási siker volt az HBO és a Magyar Vöröskereszt nagyszabású véradási kampánya, amelyen Budapest-szerte megmozdultak a rajongók, és hosszú sorokban kígyóztak a véradóhelyszínek előtt, hogy vérüket adják #aTrónért.

A végeredmény lenyűgöző: a Magyar Vöröskereszt előzetes becsléseihez képest 37 százalékkal többen jelentek meg a kampány 10 napja alatt. A vért adók 35 százaléka korábban még sohasem vett részt ilyen jótékonysági akcióban, sőt, a helyszíni adatok alapján a megjelentek sokkal fiatalabbak voltak, mint általában, így elmondható, hogy a Trónok harca sikeresen megmozgatta óriási rajongótáborát.

Köszönjük a remek együttműködést, remélni sem mertük, hogy ilyen sokan vesznek majd részt a kampányban. Annak pedig kimondottan örülünk, hogy több mint ötszázan életükben először adtak vért, bízunk benne, hogy őket is majd a rendszeres véradóink között üdvözölhetjük. A Magyar Vöröskereszt munkája azonban itt nem ér véget, egész évben várjuk a lelkes segítőket

– mondta Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt véradásszervezés-szakmai vezetője.

Egy véradó átlagosan összegyűjtött 450 ml véréből 3-féle vérkészítmény készül, ami 3 beteg gyógyulásához használható fel, így a kampány közel 4500 beteg gyógyulását segítheti.

Az HBO Bleed for the Throne globális kezdeményezéséhez Európa-szerte több ország is csatlakozott – Magyarország mellett lengyel, román, cseh, horvát, spanyol és skandináv rajongók vettek részt a kampányban ,– mindenhol hatalmas sikerrel. Számomra, aki már kapott vért, különösen inspiráló látni, hogy milyen sok lelkes, új, fiatal véradót aktiváltunk Európában. Reménykedem benne, hogy nagy részük rendszeres véradóvá válik. Az HBO Europe teljes csapatának nevében nagyon köszönjük, hogy ennyien álltak a jó ügy mögé!

– mondta Dóczi Melinda, az HBO Europe regionális marketingvezetője.

A sorozat egyik főszereplője, Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister) az alábbi videóban személyesen köszöni meg a rajongóknak, hogy vérüket adták a jó ügy érdekében:

Ugyan Budapesten befejeződött a véradás, ám május 20-ig országszerte elérhető lesz a véradó kamion, és a résztvevők Trónok harca-karkötőt is kapnak a készlet erejéig. A helyszínek és időpontok a Magyar Vöröskereszt honlapján érhetőek el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top