Aktuális

Ha Pesten jársz, téged is lekaphat a Google kamerás embere

A techóriás munkatársa egy különleges, 15 kamerával felszerelt high-tech hátizsákkal felszerelkezve járja a főváros utcáit.

A Google szerdán jelentette be, hogy megérkezett Budapestre az a munkatársa, aki egy különleges, 15 kamerával felszerelt high-tech hátizsákkal járja a várost, hogy felvételeket készítsen a cég térképszolgáltatásának „Utcakép” funkciójához – írja a HVG.hu.

Fotó: Gabriel Bouy / AFP

A Street View frissítéséhez készülő képeket áprilisban és májusban rögzítik, ebben az időszakban a „gyalogfotósok” mellett a Google kamerás autói is járják majd az utcákat. A cég ezenkívül kamerás kézikocsikat, háromkerekű robogókat és motoros szánokat is bevet, hogy a világ legeldugottabb szegleteit is lefényképezhessék.

A Google tavaly mutatta be a hátizsákos kamerarendszer második generációs változatát, amely kisebb és könnyebb, emellett nagyobb fényerejű és felbontású képek készítését teszi lehetővé, mint elődje. Igaz, hozzánk a kamerás ember még a régebbi, 2012-ben rendszeresített hátizsákkal érkezett, amely 18 kilót nyomott.

A cég nem árulja el előre, hogy pontosan mikor és merre járnak a kamerái, mert nem szeretnék, hogy egyesek direkt „befotóztassák” magukat a Street View-ba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top