Aktuális

Gyerekmolesztálás: súlyosbíthatják a bicskei gyermekotthon igazgatójának büntetését

Az ügyészség az intézmény szintén elítélt volt nevelőjére is letöltendő szabadságvesztést kért.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség szeretné elérni, hogy másodfokon súlyosbítsák a bicskei gyermekotthon volt igazgatójának és egyik volt nevelőjének büntetését, akiket gyerekmolesztálásért ítéltek el tavaly ősszel – írja az ügyészség közleménye alapján a Blikk.

Képünk illusztráció (Fotó: MTI Fotó / Vajda János)

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Székesfehérvári Törvényszék tavaly ősszel elsőfokú ítéletében a volt igazgatót többrendbeli minősített szexuális erőszak és szexuális visszaélés bűntette miatt nyolc év fegyházbüntetésre és nyolc év közügyektől való eltiltásra, a volt nevelőt pedig két rendbeli szexuális visszaélés bűntette miatt egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és eltiltotta őket a tizennyolcadik életévüket be nem töltött személyekkel kapcsolatos foglalkozásoktól.

A nem jogerős ítélet szerint mindketten kiskorú fiúkat rontottak meg. Az elsőfokú ügyész az ítélet ellen súlyosbításért fellebbezett, és kérését a másodfokú ügyészség is fenntartotta. Az ügyészség szerint a vádlottak más bűncselekményeket is elkövethettek, és az elsőfokú bíróság túlságosan enyhe ítéletet hozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top