Aktuális

Új pár foglalta el a leghíresebb magyar gólya, Báró fészkét

Az őrhalmi iskola kéményére egy másik pár költözött, Báró valószínűleg elpusztult.

Éveken át két gólyapár élete kapott különös figyelmet Magyarországon. A gemenci erdőben fészkelő fekete gólyapár, Tóbiás és Sára fészkét két ismeretlen gólya foglalta el. Azóta az első tojást is lerakták.

Sajnos Őrhalomban szintén hiába várták Bárót és Bárónét, nem érkeztek meg, pedig évekig elsőként foglalták el a költőhelyüket. Báróék és Tóbiásék sorsa rejtély, a legvalószínűbb, hogy természetes úton elpusztultak, vagy orvvadászok áldozatai lettek – írja a Sokszínű Vidék.

Báróék üresen álló fészkét a napokban foglalta el egy fehér gólyapár. Klein András fotós a Facebookon számolt be az új lakókról.

Új gólyák érkeztek az őrhalmi iskola kéményére! A hím azonosítója szerint sajnos nem Báró tért vissza, hanem a HEG9 számú gyűrűzött gólya a párjával! Tegnap még nem voltak itt, viszont ma hajnalban már igen!

– írta Klein András, aki hozzátette: egyik szeme sír, a másik nevet.

A fotós arról is beszámolt, hogy az újonnan érkezők nem sokat tétlenkedtek, máris nekiláttak a párzásnak. Közben egy másik gólya próbálta őket elzavarni a fészekről.

Az biztos, hogy nem Báró volt, esetleg Báróné lehetett vagy egy tavalyi fióka. Hogy ez kiderüljön, alaposan össze kell hasonlítani a tavalyi képeket a mostaniakkal.

(Nyitókép: Facebook/Bandignography)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top