Aktuális

Bocsánatot kért tárgyalásán a Szentendrei úti baleset vádlottja

„Két család életét tettem tönkre felelőtlenségemmel” – mondta az utolsó szó jogán.

Vállalta a felelősséget, és bocsánatot kért csütörtöki tárgyalásán a Szentendrei úti halálos baleset vádlottja – számolt be az Index.

A nagy port kavart baleset részleteiről annak idején többször is írtunk: a vádlott 2017. március 18-án részegen, 170 km/h-s sebességgel száguldva, lassítás nélkül nekiütközött a Rákóczi utca és a Czetz János köz kereszteződésében, egy piros lámpánál szabályosan várakozó autóba. A kocsiban két huszonéves fiatal ült bekötött biztonsági övvel. Autójuk az ütközés után egy 20 méterre lévő irányjelző táblának, majd a mögötte lévő közigazgatási betonoszlopnak csapódott. A két fiatal azonnal meghalt. Egyikük a 21 éves ifjúsági világbajnok kajakos, Janza Richárd volt.

Mihádák Zoltán/MTI

A csütörtöki tárgylás a vádlott meghallgatásával kezdődött. A férfi a korábbi tárgyalásokkal ellentétben élt az utolsó szó jogával.

Két család életét tettem tönkre felelőtlenségemmel. Azt is tudom, nem tudok jobban bocsánatot kérni tőlük. Nem telik el úgy nap, hogy ne járna a fejemben az a bizonyos nap. Mégis kérem a két fiúk családját, hogy bocsássanak meg nekem. Nem tudok, és nem is akarok semmit felhozni a mentségemre. Csak próbálom a félresiklott életemet rendbe hozni, igyekszem a társadalom hasznos és megbecsült tagja lenni

– mondta a férfi, majd hozzátette: a börtön könnyebb lesz annál, mint ami utána vár majd rá a kinti életben.

A vádlottat első fokon 7 és fél éves börtönbüntetésre ítélték, a másodfokú ítélet a jövő héten várható. A vádlott nem a felmentését, csak a korábbi büntetés enyhítését kérte.

Kiemelt képünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top