Aktuális

Jobbat úszott, mint Phelps: elképesztő idővel győzött Milák Kristóf az úszó ob-n

A férfi 200 méter pillangót a 19 éves tehetség nyerte Debrecenben, a második Kenderesi Tamás saját csúcsot úszott.

Milák Kristóf győzött a Debrecenben zajló úszó országos bajnokság szerdai slágerszámában, férfi 200 méter pillangón. Így szinte biztosan ő indulhat nyáron a dél-koreai Kvangdzsuban sorra kerülő világbajnokságon. Milák végül jobb időt úszott Debrecenben, mint amivel Michael Phelps győzött a riói olimpián.

A 19 éves Milák Kristóf tempóját csak Kenderesi Tamás bírta a mezőnyből, végül ő lett a második. Ráadásul új egyéni csúcsot úszott, amivel mindössze 23 századdal kapott ki Miláktól.

Harmadikként ért célba Biczó Bence, a negyedik Cseh László lett.

Már délelőtt megpróbáltam megúszni a kitűzött 1:53.9 percet, de nem sikerült, és így erőm se maradt a döntőre. De amit Kenderesi úszott, azt sehogy nem tudtam volna elérni, de húszévesen se voltam ilyenre képes márciusban

– mondta csalódottan a szám 2015-ös világbajnoka, a 33 éves Cseh László, aki némi éllel úgy fogalmazott, a tokiói csapattagsághoz lehet, hogy világcsúcsra lesz szükség.

Eredmény:

  1. Milák Kristóf (BHSE) 1:53.19 perc
  2. Kenderesi Tamás (Pécsi Sport) 1:53.42
  3. Biczó Bence (FTC) 1:56.13

(MTI, Nemzeti Sport)

(Nyitókép: A későbbi győztes Milák Kristóf a 200 méteres pillangóúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2019. március 27-én. MTI/Czeglédi Zsolt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top