Aktuális

Óriási meglepetés: Hosszú Katinka kikapott, nem indulhat a világbajnokságon

Őrületes csata zajlott 200 női pillangón az országos bajnokságon, Katinka csak a harmadik lett.

Nagy meglepetésre Hosszú Katinka csak harmadik lett 200 méter pillangón a Debrecenben zajló országos úszóbajnokság szerdai nyitónapján.

A versenyt az Európa-bajnok Kapás Boglárka nyerte. Második lett Szilágyi Liliána, aki ráadásul jobb időt is úszott, mint Katinka nemrég Marseille-ben. Így ebben a számban Hosszú Katinka nem indulhat a dél-koreai Kvangdzsuban sorra kerülő világbajnokságon.

Kapás Boglárka nagyon örült a győzelemnek, az időeredménynek különösen, mert két tizedre úszott a legjobbjától. Mint mondta, négyen is esélyesek voltak a győzelemre, nagyon izgult, de bízott abban, hogy megnyeri a futamot.

Hosszú Katinka csalódottan nyilatkozott:

Nem erre számítottam. Azért fáj nagyon, mert a kétszáz pillangót nagyon szeretem, akárcsak a kétszáz hátat. Úgy éreztem, most nagyon ment a pille, függetlenül attól, hogy eléggé fáradtnak érzem magam, akárcsak Marseille-ben, ahol a kétszáz vegyes után úsztam a jó időt pillén. Két tized hiányzott csupán, ez bosszant, de erős vagyok, felállok ebből

– mondta Hosszú Katinka.

(Nyitókép: Hosszú Katinka a 200 méteres pillangóúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2019. március 27-én. MTI/Czeglédi Zsolt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top