Aktuális

El akarta cserélni autóját a daganatos fiú anyukája, csúnyán átverték

Az „új” autót nem is lehet forgalomba állítani.

Csúnyán átvertek egy Somogy megyei édesanyát, aki újabbra akarta cserélni az autóját. Egy használt Fordra esett a választása, de csak az adásvétel után derült ki, hogy az új autó nem helyezhető forgalomba. Pedig a 41 éves Kiss Zitának beteg fia miatt létfontosságú lenne az autó – írja a Blikk.

Zita fiáról, a most 19 éves Norbertről még évekkel ezelőtt derült ki, hogy agydaganata van, melynek tüneteként epilepsziás rohamok is gyötörték. Szerencsére most úgy tűnik, rendeződik a család élete, vagyis Norbert meggyógyul. A fiú bő egy év múlva mondható majd teljesen gyógyultnak, jelenleg félévente járnak vizsgálatokra. Az autó ugyanakkor számukra azért is létfontosságú, mert bármikor előfordulhat, hogy Norbertet sürgősen kórházba kell vinni, ez pedig azzal a leggyorsabb.

Egykori autónkat még alapítványi támogatásból vettük: semmi baja nem volt, de Norbival eldöntöttük, hogy egy klímás, újabb autóra cserélnénk

– mesélte a lapnak az édesanya

Vittem a kocsit eredetiségvizsgálatra, ahol jött a feketeleves: teljesen más motorkód van a kocsiban, mint az okmányokban, így felesleges pénzkidobás a vizsgálat, mert nem megy majd át, nem kerülhet forgalomba.

Az édesanya szerette volna, ha a hatóságok bevonása nélkül is rendeződhetne a dolog, de a Ford eredeti tulajdonosával nem tudtak megegyezni, emiatt pénteken a rendőrséghez fordult.

Kiemelt képünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top