Aktuális

Bűnösnek vallotta magát a lány, aki tavaly nyáron lelökte barátnőjét egy hídról

Jövő héten várható ítélet a nagy port kavart ügyben.

Bűnösnek vallotta magát az a 19 éves lány, aki tavaly augusztusban a vancouveri Lewis folyóba lökte 16 éves barátnőjét egy 18 méter magasan lévő hídról. Az esetről felvétel is készült, amely tavaly óriási felháborodást keltett a közösségi oldalakon.

Ez is érdekelhet Megnézem

A gondatlan veszélyeztetéssel vádolt Taylor Smith hétfői tárgyalásán bűnösnek vallotta magát, ám a bíró március 27-ére, vagyis jövő szerdára halasztotta az ítélethozást. A fiatal lányt akár egy év szabadságvesztéssel is büntethetik, de valószínűbb, hogy csak közmunkára ítélik – írja a The Sun.

Az esetről korábban többször is beszámoltunk: Taylor Smith tavaly augusztus 7-én lökte le barátnőjét, Jordan Holgersont a vancouveri hídról. A lány eredetileg maga is le akart ugrani a folyóba, ám az utolsó pillanatban meggondolta magát, mert tériszonya lett. Ekkor lökte le Smith. Jordan súlyos sérüléseket szenvedett a zuhanás miatt, többek között eltört hat bordája, és kilyukadt mindkét tüdeje.

A bíróságon alaposan kielemezték azt is, mi történt pontosan azelőtt, hogy Holgerson a vízbe zuhant. A korábban nem látott felvételeken jól hallható, ahogyan egyes barátai azt mondják a lánynak, hogy ha nem akar, nem muszáj leugrania. Smith ugyanakkor kerek-perec közli, hogy le fogja őt lökni, mire a lány világosan azt mondja: „Ne!”

Smith korábban több nyilatkozatában is elmondta, hogy nagyon sajnálja a történteket, és nem akarta bántani a barátnőjét, ugyanakkor azzal védekezett, hogy Holgerson maga kérte meg rá, hogy lökje meg. Elmondása szerint többször is megpróbált bocsánatot kérni Smithtől, ám a lány nem hajlandó találkozni vele.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top