nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Red Bull Air Race: balatoni civilek tiltakoznak az új helyszín ellen

Red Bull Air Race: balatoni civilek tiltakoznak az új helyszín ellen

Szerintük a zamárdi műrepülőverseny hatalmas zajjal és környezetszennyezéssel jár, és több kárt okoz, mint amennyi hasznot hoz.
Suhajda Zoltán
Suhajda Zoltán
f Ajánlom

Miután Tarlós István főpolgármester nem adta meg az engedélyt, hogy Budapesten rendezzék a 2019-es magyarországi Red Bull Air Race-t, lázas helyszínkeresés kezdődött. Több balatoni város is jelentkezett, végül hivatalosan is bejelentették: Zamárdiban lesz a műrepülőverseny.

Egy civil szervezet azonban tiltakozik a Balaton-parti helyszín ellen. A Népszava azt írja, a Nők a Balatonért Egyesület azzal érvel, hogy a verseny levegő- és vízszennyezéssel jár, ráadásul a Balaton természetes úton nem tud úgy megtisztulni, mint a Duna.

Szerintük nemcsak Zamárdiban, hanem a tó környékén is hatalmas zaj lesz, és nemcsak a verseny ideje alatt, hanem előtte, az edzések alatt is. Mindezek miatt úgy vélik, a zamárdi futam sokkal több kárt okoz, mint amennyi hasznot hoz.

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere elismerte, hogy előzetesen nem egyeztettek a helyiekkel, de szerinte a rendezvény hatalmas reklámot és bevételt jelent.

(Nyitókép: Armin Walcher / Red Bull Content Pool)

Megosztás Facebookon