Aktuális

Nincs elég műtőssegéd, műtétek maradtak el a Fiumei úti baleseti sebészeten

Egymás után mondanak fel a műtőssegédek – árulta el egy ápoló az egyik beteg hozzátartozójának.

A 168 óra információi szerint kedden azért nem végeztek érsebészeti műtéteket a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet Fiumei úti baleseti sebészetén, mert nincs elég műtőssegéd a beavatkozásokhoz.

A lap úgy tudja, reggel az első beteget még betolták ugyan a műtőbe, de aztán műtét nélkül ki is tolták onnan, a második beteget pedig már be sem vitték.

Egy ápoló az egyik beteg hozzátartozójának annyit mondott, hogy aznap nem tudják elvégezni az operációkat, és szerda reggel érdeklődjenek, akkor fog kiderülni, hogy aznap lesz-e műtét. Amikor a hozzátartozó megkérdezte, mi ennek az oka, az ápoló azt felelte, hogy egymás után mondanak fel a műtőssegédek.

Az intézetben márciusig volt akut érsebészeti ügyelet, ez azonban Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata alapján március 1-től május 31-ig szünetel, mivel nincs elég szakorvos az ügyelet ellátására. Az kórház eddig tudta biztosítani a tervezett, nem azonnali műtétet jelentő érsebészeti ellátást behívásos alapon. Most azonban úgy tűnik, már a tervezett műtéteket sem tudják ellátni.

Kunetz Zsombor orvos a lapnak azt mondta:

Az a baj, ha nincsen műtőssegéd, akkor nem csak az érsebészetet nem tudják ellátni. A műtőssegédek többnyire nem területek szerint dolgoznak, nekik többféle sebészetet kell tudniuk kiszolgálni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top