Aktuális

Itt a lista: ezek a legveszélyesebb utak Budapesten

Leginkább a hosszú utakon volt sok baleset 2018-ban, de egészen más a kép, ha megnézzük, kilométerenként hány szerencsétlenség történt.

Budapesten a Váci úton, az Üllői úton, valamint a Pesti úton volt a legtöbb személyi sérüléssel járó közlekedési baleset 2018-ban – derül ki a Vezess által elemzett legfrissebb KSH-adatokból.

A legtöbb baleset alapján készült lajstrom élén a Váci út végzett, ahol tavaly 90 baleset történt. A nem túl előkelő versenyben az Üllői út és a Pesti út következik.

A legveszélyesebb budapesti utak

(A balesetek száma szerint. Zárójelben a halálos balesetek száma.)

  1. Váci út: 90 (1)
  2. Üllői út: 55 (1)
  3. Pesti út: 44 (0)
  4. Budaörsi út: 37 (2)
  5. Andrássy út: 37 (1)

Mint látható, ennek a toplistának az első három helyére alapvetően a hosszabb utak kerültek, de egészen más a kép, ha figyelembe vesszük az utak hosszát is, és ahhoz viszonyítva vizsgáljuk meg a balesetszámokat.

Így a főváros legveszélyesebb útja az Andrássy út, amelynek 2 kilométerén 37 ütközés történt. Ebben az összevetésben a József körút és a Margit körút került még fel a képzeletbeli dobogóra.

A legveszélyesebb budapesti utak az 1 kilométerre eső balesetek száma szerint

  1. Andrássy út: 18,5
  2. József körút: 18,4
  3. Margit körút: 11,1
  4. Baross utca: 10,4
  5. Thököly út: 7,6

A teljes listákat, valamint azt, hogyan a balesetszám hogyan változott az előző évhez képest, megnézheted a Vezess.hu cikkében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top