Aktuális

Ki tette érted a legtöbbet tavaly? – Szavazz!

Civil díj 2019 – idén újra szavazunk! Gyere, kattints te is!

Emlékeztek, amikor kerekesszékesek lepték el az épülő metró környékét? A Rehab Critical Mass Alapítvány a tüntetéssel elérte, hogy az illetékesek komolyabban vegyék az akadálymentesítést. Hallottatok a YELON alkalmazásról? Hát persze, hogy hallottatok. Az egyik legjobb kezdeményezés, amely a gyerekek nyelvén beszél a szexről. Megvannak az iskolások, akik énekeltek a földért? A Janka tanya sérült lakói, akiket felkarolt a helyi szupermarket? És az, amikor tizenhárom állatvédő szervezet példátlan összefogással számolta fel a söjtöri szaporítótelepet?

Díjátadó 2018

Számos jó ember, sok-sok szívmelengető akció, amiben megmutatkozott, hogy akármilyen is a világunk, akármi dől is a hírekből, az emberben alapvetően ott van az együttérzés és a tenni akarás.

A civilek azok, akik nemcsak együttéreznek, nemcsak elmondják, hogy mi lenne jó, ha lenne, hanem tesznek is érte, hogy legyen.

Azok a kezdeményezések, amiket soroltam, mind átlagemberek, kis közösségek ötletei, és mind díjnyertesek. A NIOK Alapítvány által létrehozott Civil díj tavalyi birtokosai ők, akik valami emlékezetessel segítették a körülöttük élőket, vagy épp magukért álltak ki.

Köztük ott van a közönségdíjas is (az állatvédő szervezetek összefogása), a projektet ti szavaztátok meg nyertesnek. Bár egy Facebook-profillal egy szervezetet csak egyetlenegyszer lehetett támogatni, több mint négyezer szavazat érkezett!

A Civil díj kategóriái:

Legnagyobb hatású projekt * Legjobb kommunikációs kampány * Legjobb együttműködés * Legígéretesebb új szervezet * Legsikeresebb adománygyűjtés * Legsikeresebb érdekérvényesítési projekt * Legjobb civil akció

Idén is számítunk rátok!

Ma elindult a Civil díj 2019 szavazása, idén is ti mondhatjátok meg, ki a legjobb!

Pontosabban… itt mindenki a legjobb. Legjobb egymásra figyelésben és cselekvésben. Úgyhogy mondjuk inkább azt: döntsetek, ki tett olyasmit, ami számotokra a legfontosabb, legszimpatikusabb!

Szavazz a közönségdíjasra április 15-én éjfélig ITT, az NLC oldalán!

Oszd és drukkolj – így egy kicsit megköszönhetünk valamit abból, amit a civilek értünk, egy jobb társadalomért tesznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top