Aktuális

Makai Viktória is ott volt támadója tárgyalásán

„Próbálok neki megbocsátani, a történteket feldolgozni, de ez még folyamatban van” – mondta a tárgyalás után.

Részletesen beszámolt a Blikk a Makai Viktóriát megtámadó férfi, H. István tárgyalásáról. Ahogyan azt többször is megírtuk, október 14-én vasárnap az otthonától alig néhány száz méterre egy 37 éves férfi, H. István összeverte és meg akarta erőszakolni Makai Viktória hétszeres magyar bajnok ultrafutónőt. A támadás nagyjából 40 percen keresztül tartott, az áldozatot végül férje közbelépése mentette meg.

A tárgyaláson az ügyész felidézte a megrázó eset részleteit: Makai éppen a Jászberényi úton futott, amikor az arra járó H. István a nyomába eredt. A férfi megállította, megütötte a nőt, majd közölte vele: „Szexet akarok!” A férfi ezután arrébb vonszolta a nála sokkal kisebb termetű nőt, és közölte vele, hogy meg fogja őt erőszakolni. Mivel azonban nem volt erekciója, arra kényszerítette a nőt, hogy orálisan kényeztesse, mindeközben pedig erőszakosan fogdosta őt. Óriási szerencse, hogy Makai Viktória férje a nő keresésére indult. Miután rájuk talált, és közbelépett, a támadó elmenekült, a rendőrök a lakásában, egy hűtőszekrény mögé bújva találtak rá.

A férfi a Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülésén mindent bevallott, mindössze azzal védekezett, hogy túl sokat ivott. Dr. Papp Eszter bírónő az ügyész javaslatára mégis úgy döntött, hogy júniusban újabb tárgyalást tartanak. Ennek oka, hogy egyelőre nem tudták egyértelműen megállapítani, hogy a férfi agyát mennyire homályosította el az alkohol, illetve hogy az áldozat sérülései mennyi idő alatt gyógyulnak meg. Előbbi értelemszerűen enyhítheti, utóbbi súlyosbíthatja a férfi büntetését, akit jelenleg szexuális erőszakkal és súlyos testi sértéssel vádolnak.

A tárgyaláson ott volt Makai Viktória és férje is. Az áldozat az ülés végén szeretett volna néhány szót szólni a támadójához, ám a bíró ezt nem engedélyezte. H. István végül zokogva hagyta el a tárgyalótermet.

Sokat jelentett volna, ha a szemébe nézhetek, az emberi visszajelzés nekem fontosabb, mint az, hogy milyen büntetést kap. Tudom, hogy sokat sírt a kihallgatásakor, sőt már az erőszak alatt nekem is megmondta, hogy ezt nagyon meg fogja bánni. Nem tudom eldönteni, hogy ez őszinte bűnbánat-e. Próbálok neki megbocsátani, a történteket feldolgozni, de ez még folyamatban van

– mondta Makai a Blikknek a tárgyalás után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top