Aktuális

Több helyen havazik az országban

Hajnalonként fagyhat is, de hétvégére újra felmelegszik az idő.

Rövid időre visszatér a tél, a nyugati és az északi országrész magasabb hegycsúcsain havazik – írja a HVG.hu.

Szerencsére a hirtelen jött hideg nem tart sokáig, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétvégére újra felmelegszik az idő.

Fotó: MTI Fotó / Varga György

Csütörtökön erősen felhős, borult lesz az ég, csak az éjszaka második felében szakadozik fel a felhőzet. Helyenként előfordulhat jelentéktelen eső is. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, hajnalra –2 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Péntek reggelre a Dunántúlon, kora délutánra keleten is csökken, majd a déli óráktól nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet. A felhős időszakok között legalább néhány órára kisüt majd a nap. Éjjel elszórtan, reggel, délelőtt keleten, délutántól nyugaton várható eső, zápor. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé erős, néhol viharos lesz, de estére megint mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Szombaton erősen felhős lesz az ég, majd késő délutántól délnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Kezdetben szórványosan, délután már csak helyenként valószínű eső, zápor. Délnyugaton időnként megélénkül a változó irányú, másutt többfelé megerősödik a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható.

Vasárnap gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szelet nagy területen erős lökések kísérik majd. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top