Aktuális

Majdnem lenyelte a bálna a búvárt

Az 51 éves férfi Dél-Afrika közelében szerette volna felvenni, ahogy a tengeri ragadozók a vonuló szardíniákra vadásznak. Kis híján rajtavesztett. Videó.

Elképesztő dolog történt egy 51 éves búvároktatóval Dél-Afrika partjaitól 25 mérföldre – írja az Index. A német Rainer Schimpf társaival a vonuló szardíniákra vadászó ragadozókat videózta a mélyben, amikor kis híján egyben lenyelte egy hatalmas Bryde-bálna.

Schimpf éppen azt filmezte, ahogy egy cápa rárabol a halrajra, amikor hirtelen minden elsötétült előtte, és erős nyomást érzett a csípőjén. Mint mondja, rögtön rájött, hogy egy vadászó bálna szájában kötött ki.

Schimpf első dolga az volt, hogy nagy levegőt vegyen, mert attól félt, hogy az állat egészen mélyre leviszi majd. Szerencséje volt: a bálna hamar rájött, hogy nem a szokásos zsákmánya fickándozik a szájában, ezért inkább kiköpte a szerencsés búvárt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top