Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

Házakat rongált meg és fákat döntött ki a viharos szél az országban

A legnagyobb pusztítást Budapesten és Pest megyében okozta a szél. Egyetlen nap alatt 192-szer riasztották a tűzoltókat. Videó.

Több helyen fákat döntött ki és ágakat tört le a viharos erejű szél, de épületek tetejét, vakolatát, kéményét is megbontotta – írta közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

Az erős szél miatt egyetlen nap alatt 192 alkalommal riasztották a tűzoltókat; a legtöbbször Budapesten és Pest megyében volt szükség a segítségükre.

A főváros V. kerületében egy Sas utcai épület bádogtetejét 80 négyzetméteren bontotta meg a szél; a XIII. kerületi Dagály utcában a tetőről lehulló vakolat miatt kellett riasztani a tűzoltókat; Dunakeszin, a Barátság úton és Dunabogdányban, a Kossuth Lajos úton kidőlt fák okoznak problémát; Miskolcon egy lakóház kéménye dőlt le, beszakítva a tetőt.

Az OKF azt kéri, ha valaki leszakadt vezetéket vagy sérült közműhálózatot lát, ne közelítse meg, hanem hívja a 112-es segélyhívó számot.

Az előrejelzések szerint továbbra is szeles idő várható, ezért a kertben lévő tárgyakat, például a szerszámokat és a cserepes növényeket tanácsos zárt helyre vinni.

Címlap

top