Aktuális

Időjárás: szeles hétvége után jön a lehűlés

A következő napokban szinte végig erős vagy viharos lesz a szél, hétfőn pedig hidegfront érkezik.

Szombaton közepesen és erősen felhős területek lesznek az országban, de pár órára majdnem mindenhol kisüt a nap. Délután, kora este főként az északi megyékben lehetnek záporok – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A szél mindenhol élénk lesz, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségében viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között várható.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég. Északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Az ország több táján megerősödik a szél (50-60 kilométer/óra), Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén megye térségében 60-70 kilométeres széllökések is lehetnek, a magasabban fekvő területeken pedig akár 90 kilométer/órás lökések is előfordulhatnak. Napközben 10-18 fok várható.

Hétfőn egy hidegfront érkezik, amely a Dunántúlon és északon hozhat esőt, záport. A szél élénk marad, erős lökések lehetnek. Visszaesik a hőmérséklet, a legmelegebb órákban is csak 7-12 fokra számíthatunk – írja az Időkép.

Kedden naposabb, szárazabb időre van kilátás, de lehetnek erős, viharos széllökések. A legmagasabb hőmérséklet 6 és 11 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top