Aktuális

Éveken keresztül mérgezte a kollégáit egy német férfi, életfogytiglant kapott

Gépipari gyárban dolgozott az a gépész, aki éveken át csempészett nehézfémeket tartalmazó port a kollégái italába.

Klaus O. éveken át mérgezte a munkatársait a fémszerkezeteket gyártó cégnél. A kollégáknak az lett gyanús, hogy fehér port találtak az italukban vagy az ételükben. A cégvezetés ezután szerelt fel kamerákat a gyárban, és felvették, ahogy a gépészként dolgozó Klaus O. port szór mások italába.

Ez 2018 tavaszán derült ki, de a dolgozók akkor még csak viccnek tartották a dolgot. Később rájöttek, hogy a férfinak saját laboratóriuma van otthon mindenféle vegyi anyagokkal.

Klaus O. a tárgyaláson (fotó: Friso Gentsch/dpa)

 

A több éven át zajló mérgezés miatt sokaknak veseproblémái lettek, Klaus egyik munkatársa a tárgyalás idejére már gyakorlatilag annyira legyengült, hogy agykárosodás miatt vegetatív állapotba került – írja a Deutsche Welle cikke nyomán a 444. Klaus O.-t a tárgyaláson beszámíthatónak nyilvánították, bár nem adott magyarázatot a tettére. A kiszabott büntetés különösen súlyosnak számít gyilkossági kísérlet esetében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top