nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Jelentősen drágul a közlekedés a Balatonon

Jelentősen drágul a közlekedés a Balatonon

A kompokon a biciklisek jártak a legrosszabbul.
Avatar
Sipos Márta
f Ajánlom

Jelentősen emelt az árain a Balatoni Hajózási Zrt. Bár a személydíjak 2019-ben a tavalyival azonosak maradtak, a kompon szállított járműveknél jóval az inflációt meghaladó mértékű emelés történt. A kompokon a kerékpárosoknak például 33 százalékkal magasabb árat kell fizetniük járművük után – számolt be róla a Balatontipp.hu.

A január elsejétől érvényes díjszabás szerint egy személyt teljes árú díjjal 700 forintért szállítanak át Szántód és Tihany között, akárcsak tavaly. A kerékpárok után ugyanakkor 300 forint helyett már 400 forintot kell fizetni, vagyis az ár 33 százalékot emelkedett. A segédmotoros kerékpár, a motoros kerékpár díja 25 százalékkal nőtt, 800 forintról 1000 forintra. A személygépkocsikat és a két tonna alatti tehergépkocsikat 12 százalékkal drágábban szállítják át, 1700 forint helyett 1900 forintért.

Kiemelt kép: Varga György/MTI

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon