Aktuális

Hatalmas tűz a kairói pályaudvaron, legalább 20 halott – fotók, videó

Borzalmas részletekről számoltak be a szemtanúk.

Tűz ütött ki szerdán az egyiptomi főváros, Kairó főpályaudvarán. Az MTI helyi tudósítása legalább 20 halottról és legalább 40 sérültről ír, bizonyos hírportálok azonban ennél is több áldozatról tudnak: a Mirror szerint például legalább 24 halottja és 50 sérültje van a tűznek, egyes Twitter-beszámolók 28 halottat említenek. Mohammed Szaid, a kairói vasúti kórház igazgatója azt mondta, várhatóan növekedni fog a halálos áldozatok száma.

Ahmed Abd Elfatah / DPA / dpa Picture-Alliance

Egyelőre nem lehet pontosan tudni, mi okozta a tüzet a 6-os vágánynál, de az al-Ahram című helyi napilap szerint egy vonat balesetet szenvedett, emiatt felrobbant az üzemanyagtartálya, és ez okozta a tüzet.

Ezt támasztja alá az egyik szemtanú beszámolója is: szerinte hatalmas robbanás hallatszott, amikor egy Alexandriából érkező vonat nekihajtott a vágány végén lévő ütközőbaknak. A szemtanú elszenesedett holttesteket látott mindenhol. Mint elmondta, a peronon állt, és saját szemével látta, hogy egy szerelvény nagy sebességgel belefutott az ütközőbakba. Az emberek menekülni kezdtek, és sokan amiatt haltak meg, hogy felrobbant a mozdony üzemanyagtartálya. A helyszínen sűrű, fekete füst gomolygott az ég felé.

A Ramszesz fáraóról elnevezett pályaudvar a megapolisz belvárosában található. A vasútállomás jelentős közlekedési csomópont, két metróvonal érinti, illetve több buszjárat. 

A Twitteren és a Facebookon rengeteg kép és videó is megjelent a helyszínről. Ezek megtekintését csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!

A robbanás pillanata:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top