Aktuális

Bántalmazta a férje, fél Izland kiállt a férje nyelvét kiharapó nő kiszabadításáért

A 28 éves Nara Walker azt mondja, önvédelemből harapta meg a férjét. Az eset nagyon megmozgatta az izlandi nőket.

Nara Walker, egy 28 éves ausztrál nő egy brisbane-i bárban megismerkedett egy francia fiúval, majd nem sokkal később összeházasodtak és Izlandra költöztek. Sajnos, a kapcsolat hamar elromlott: Walker és édesanyja szerint a férfi folyamatosan inzultálta, testileg és lelkileg is erőszakoskodott vele, sőt be is drogozta a lányt – írja az Index.

Fotó: Youtube

A viták, verekedések egy alkalommal annyira elfajultak, hogy Nara kiharapott egy 2,8 centiméteres darabot a férje nyelvéből. A nő azt mondja, önvédelemből tette, de az izlandi bíróságok nem így látták: a nő 18 hónapos börtönbüntetést kapott.

Nara története nagyon megmozgatta az izlandi nőket: 21 ezren írták alá a nők védelméről szóló petíciót és közösségi gyűjtésből 30 millió forintot adtak össze a lány édesanyának a jogi költségekre.

De még ez sem segített, Guðni Thorlacius Jóhannesson izlandi elnök is elutasította a kegyelmi kérvényt, és a Legfelsőbb Bíróság sem változtatta meg az ítéletet, így Nara február végén kénytelen volt börtönbe vonulni

Az ítélet hatására az izlandi nők tüntetést szerveztek a hólmsheiði női börtön elé a bevonuláskor, és a szájukon szalagot viselve, felszólalásaikban azt sérelmezték, hogy az izlandi igazságszolgáltatási rendszerből teljesen hiányzik a nők képviselete.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top