Aktuális

Megszólalt az ámokfutó rab anyja: „Azt hittem, megsemmisülök”

Sz. Károly idős édesanyja szerint a fia apja korai halála és a „rossz társaság” miatt lett bűnöző. Az anya attól fél, hogy nem éli meg fia szabadulását.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, február 15-én egy fegyveres rab szökött meg a Fővárosi Törvényszék épületéből. A 35 éves Sz. Károly az ítélethirdetés után rátámadt a büntetés-végrehajtás kirendelt őrére, elvette a fegyverét, és túszul ejtette, majd beült egy 63 éves férfi autójába, és jó félórás ámokfutást rendezett a budapesti utcákon. A rendőrök végül a Szentmihályi útnál öt lövéssel leterítették és elfogták. Mint kiderült, a fegyverében egyetlen töltény sem volt.

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

A Blikk interjút készített Sz. Károly édesanyjával. „Károllyal kamaszként sem volt semmi gond, egészen addig, amíg egy nagyon rossz társaságba nem keveredett – mondta a lapnak a nő. – Jószívű gyerek volt, pedig az apja nem élt velünk, és sajnos korán meg is halt. Biztos, hogy az erős kéz is hiányzott neki, pont ami megállíthatta volna, amikor 18 évesen elindult a lejtőn. Miután behálózták, nem volt megállás: szinte rohamléptekben haladt a veszte felé. Amikor az első ügye után kiszabadult, azt mondta nekem, hiányzik neki a börtön. Nem akartam hinni a fülemnek!”

Sz. Károly 2017-ben kirabolt egy kőbányai bankfiókot, ám menekülés közben elütötte egy autó. Tettéért kilenc év börtönt kapott, ám közben rongálás és garázdaság miatt is eljárás indult ellene: ennek az ügynek a tárgyalása zajlott február 15-én a Fővárosi Törvényszéken.

„Pokoli volt hallani, azt hittem, megsemmisülök. Nagyon elítélem, amit csinált, de akkor sem engedtem el a kezét, ahogy most sem fogom. Ő csak rám számíthat. A mostani szörnyű tettéről rokonok értesítettek: ahogy hallották a hírekben, hogy Sz. Károly, és hogy mennyi idős, tudták, hogy csak róla lehet szó. Nekem meggyőződésem, hogy a fiam meg akart halni, azért követte el ezt az őrültséget. Attól félek, nem érem már meg az ő szabadulását!” – nyilatkozta az asszony, hozzátéve: amint tudja, szeretné meglátogatni fiát a börtönben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top