Aktuális

Ököllel ütötte exedzője a győri kézis lányt

Sokkoló részleteket árult el korábbi edzőjéről Crina Pintea

Döbbenetes részleteket árult el korábbi edzőjéről Crina Pintea, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának játékosa. Pintea azelőtt a román HC Zalau játékosa volt, akkori edzője, Gheorghe Tadici pedig folyamatosan terrorizálta őt. A fiatal játékosnak még az is eszébe jutott, hogy abbahagyja a kézilabdázást – írja a Nemzeti Sport.

Miatta többször is felvetődött bennem, hogy befejezem a kézilabdát. Aztán nem tettem, mert nagyon szeretem ezt a sportágat, talán mondhatjuk, hogy a megszállottja vagyok. Nagyon szomorú voltam a Zalaunál, és mondtam, hogy távozni szeretnék. Megfenyegetett, ha nem hosszabbítok a klubbal, tönkre fog tenni, ő hozott a kézilabdába, de ő is fog eltávolítani onnan

– nyilatkozta.

Pintea arról is mesélt, hogy az edző elhitette vele, semmiben sem elég jó, nincs meg a játékhoz szükséges ereje és gyorsasága sem:

Mindent megtettem azért, hogy fejlődjek, ennek ellenére azt mondta nekem, hogy nem vagyok elég jó. A hosszú évek alatt talán két vagy három olyan alkalom sem volt, hogy valamiért megdicsért volna. (…) Ha egy férfi mindennap azt mondja neked, buta vagy, előbb-utóbb elhiszed. Ez történt velem a hat év során.

MTI/Krizsán Csaba

A kézilabdázó a 2014-es magyar–horvát rendezésű Európa-bajnokságról is kiemelt egy sokkoló esetet:

A németekkel játszottuk az első meccset, védekezésben voltam fenn a pályán, amikor az egyik német játékos betalált tíz méterről. Ezután leparancsolt a kispadra, odaült mellém, és ököllel hátba ütött. Egyből könnyek között törtem ki. Megragadta a kezem, és azt kérdezte, miért sírok. Hogyan tudtam volna ezek után folytatni a játékot?

De nem ez volt az egyetlen eset, amikor Pintea verbális és fizikai agressziónak volt kitéve:

Volt, hogy megütött vagy leköpött. Egyszer addig szorongatta a kezemet, amíg sebes lett, majd meglökte a fejemet. Egy meccsen nem azt a megoldást választottam a kapussal szemben, amit mondott, és kimaradt a helyzet. Odahívott magához, üvöltözött velem, és a szemembe köpött. Nem lehet elmondani, hogyan éreztem magamat, nagyon megalázó volt.

Pintea nyilatkozatai kapcsán egy román portál megkereste Tadici-ot, aki tagadta, hogy valaha megütötte volna a kézilabdást. Azt is elmondta, hogy Pintea mindent neki köszönhet, nem a saját munkájának. „Nem vitatkozom csekély értelmű emberekkel. Csak annyit akarok mondani, én csináltam belőle játékost a semmiből, nem ő csinált belőlem edzőt” – mondta a lapnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top