Aktuális

Engedély nélkül szállíthatta a pilóta Emiliano Salát

Újabb részletek derültek ki a tragédiáról.

Az Air Accident Investigations Board (AAIB) jelentése szerint nem volt személyszállítási engedélye annak a repülőgépnek, amelyik január 21-én Emiliano Sala argentin labdarúgóval a fedélzetén a La Manche csatornába zuhant. A gépet hivatalosan csak privát használatra engedélyeztették – tudta meg az Associated Press.

A repülőgép roncsát mindössze 30 méter távolságra találták meg attól a ponttól, ahol a radarok utoljára bemérték a gépet. A repülő ekkor még 488 méteres magasságban volt, ebből pedig arra lehetett következtetni, hogy nagyon meredeken, szinte függőlegesen zuhant a vízbe. A vizsgálatok szerint a gép alig 20 másodperc alatt több száz métert zuhant – írja a Guardian.

Azt egyelőre nem sikerült megállapítani, mi vezetett a tragédiához, de néhány perccel a becsapódás előtt a pilóta süllyedni kezdett, hogy elkerüljön egy felhőt és fenntartsa a megfelelő látási viszonyokat.

A Daily Mail mindenesetre úgy tudja, hogy a pilóta, David Ibbotson egy sor alapvető hibát elkövetett a felszállás előtt. A portál szerint a repülőgép műszerei a hidegben hajlamosak voltak a meghibásodásra, ilyenkor hibás magassági adatokat mutathattak. Ibbotson holttestét egyébként azóta sem találták meg a hatóságok.

Kiemelt kép: Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top