nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Bezárják a fóti gyermekotthont

Bezárják a fóti gyermekotthont

Kiürítik, és felszámolják a gyermekközpontot.
Nagyezsda
Nagyezsda
f Ajánlom

Várhatóan az év első felében bezár és elköltözik a fóti gyermekközpontértesült a Magyar Hírlap. A kormány határozott célja ugyanis az, hogy megszűnjenek a kiskorúakat ellátó nagy létszámú, elavult otthonok Magyarországon.

A lap úgy tudja, a fóti Károlyi István Gyermekközpontban meglévő ellátásokat a jövőben más helyszíneken nyújtják a rászoruló gyermekeknek. Az ott gondozott gyermekeket négy településen (Kalocsán, Aszódon, Zalaegerszegen és Budapesten) helyezik el.

Az a cél, hogy a gyermekközpontban ellátott összes gyermek a számára megfelelő, színvonalas ellátáshoz jusson. A bezárásra ítélt gyermekközpont helyett ezért valamennyi ellátási helyszínen új, a korszerű szakmai elvárásoknak megfelelő gyermekotthoni infrastruktúra jön létre.

Kiemelt képünk illusztráció, A fóti Károlyi István Gyermekközpont központi épülete / MTI Fotó: Bruzák Noémi 

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon